Funderingar

Skumt inlägg. Vaknade mitt i natten av konstiga drömmar. Men det är mycket som händer nu.

Snart kanske saker blir mycket bättre i världen. Jag hjälpte till på mitt hörn, men var det värt det? Ja, det var det. Priset var dock oerhört högt. Det är svårt med hemligheter. Det gav mig fiender tyvärr.

Satt och läste igenom en massa gamla saker inlägg, chatloggar, mail och massa annat. Nostalgi, minnen, glädje, kärlek, sorg.
Alltså jag kunde verkligen framstå som en skitstövel när jag kände mig sårad. Oftast var det missförstånd och fick man inte förklara sig så blev man behandlad som en också och det blev ännu värre. Vissa typer som lade sig i gjorde det inte bättre tyvärr. Snarare 100 gånger värre och det är lätt att bli bitter. Men men. Allt var inte missförstånd, en del var förtjänat. Alltså, jag förtjänade att få skit för en del saker. Ibland var jag faktiskt en skitstövel också, på sätt och vis. Jag förstod det bara inte då. Men det hör väl till att växa upp tror jag. Hur jävligt man än hade det själv så förtjänade inte alla runt en av få en släng av sleven. Vissa saker kunde jag inte förklara, hur gärna jag än velat. Det sög. Jag ville ju så gärna.

Skönt att vara äldre och visare, att ha lättare att förklara sig och mer tålamod. Samt mycket mycket tjockare hud.

Vad mer?
Ah, de raderade min twitter nu, men det gör inte så mkt, orkar inte vara där med. Dessutom blev det massa problem att prata om Ateism, tycker tydligen inte twitter om. Förutom det blir den hackad stup i kvarten och det hänger mest argumentativa, bråksugna paragrafryttare där som tror att ett samtal alltid är en argumentation, att en argumentation vinns av den som skriker högst och känner mest, att fakta är irrelevant samt att det alltid bara finns två sidor av allting, tycker man inte det ena måste man tycka det andra. ja, och om man pratar om nåt så måste det också betyda att man stödjer det. Fattar inte hur så många människor har förändrats på några år. Samma sak med facebook. Jag slutade med det för några år sen och sedan dess har liksom resten av samhället som hänger där blivit halvt om halvt galna. Trodde det var jag som ändrats först men har klurat väldigt länge på det här nu. Jag tror att Facebook, twitter och liknande ställen hjärntvättar folk. Alla som hänger där verkar lite galna. Hysteriska på nåt vis, så mycket hat. Överallt, hat och vansinne. Fakta spelar ingen roll, räknas inte. bara skrik och hat. Det går inte att prata om nåt, det ska hängas ut, det ska göras än det ena än det andra för minsta lilla uppfattade snedsteg, det hinns inte ens funderas över om det ens ÄR ett snedsteg eller ej, eller om det kan handla om missförstånd, eller om det kan vara rent tvärtom, att den som hängs ut råkar vara den enda som är vettig. Vad hände med att kolla källor, kolla fakta, göra grundläggande undersökningar, fundera över helhetsbilden?

Nåja. Snart kommer många mäktiga människor världen över komma i ett annat ljus. Då får väldigt många fundera över vad mer som kan vara kulisser framför deras ögon eller verklighet.

Suck och pust. Hade suttit fint med en rökig whisky nu och fundera mera men jobb om några timmar, dags att krypa till kojs igen och försöka somna om. [Edit: Stav och syftfel]

This entry was posted in Drömmar, Filosofi, flum, frihet, Personligt, politik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *